Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

waits

22. 11. 2010 19:37
no asi by jste se

No asi by jste se měla poohlédnout po jiné účetní firmě, protože to co dělá ta Vaše, není nic jiného než strašení lidí, v případě tohoto návrhu nejde o nic jiného, než o to, že v případě FALEŠNÝCH TRANSAKCÍ nevznikne příjemci plnění nárok na odpočet DPH, ono se stačí nad celou věcí jenom zamyslet a nepanikařit, doposud i z falešné transakce nárok na odpočet vznikal a pokud došlo k tříletému promlčení, nebylo možno aby stát takovou vyplacenou vratku dostal z "odběratele" zpět. Takže pokud se nezabýváte nekalou činností tohoto druhu tak jako daňový poplatník by jste měla být za takové ustanovení ráda ...

0 0
možnosti

eQuido

22. 11. 2010 16:15
Ale no tak ...

... nač ta hysterie?

1) Poněkud jste opomněla zmínit, že v návrhu je i výčet oblastí podnikání, jichž se to automaticky týká. Ani v jedné z nich se "drobný chudák živnostník" nepohybuje, je to všechno oblast hóóódně velkých firem.

2) Nic si dopředu zajišťovat nemusíte. Prokázání "věděl nebo vědět mohl" je na úřadu (a posouzení soudem).

3) Paragrafy mohou být aplikovány na lib. oblast podnikání, ale jen na případy u nichž je zjevné, že se jedná o podvod (dovozy načerno, kradené zboží apod.)

Takže, jak pravil klasik : "Pláčete krásně, ale na špatném hrobě..." :-)

0 0
možnosti

katův šleh

22. 11. 2010 17:17
Re: Ale no tak ...

Takže hoooodně velké firmy si to vlastně zaslouží a úřad zastoupený zapšklým závistivým páprddou nás spasí. Pane, Vy jste buď komunista nebo blázen.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS