Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

KomisarLedvina

12. 9. 2010 10:40
V každé civilizované zemi

je učitel adekvátně ohodnocem. V Čechách ne. Co z toho plyne? ČR NENÍ civilizovaná země. Ostatně tato diskuze je toho přímým důkazem.

0 0
možnosti
JN

Já král 1

12. 9. 2010 10:49
Re: V každé civilizované zemi

A která profese je u nás adekvátně ohodnocena?

0 0
možnosti
1

12mmmm12

12. 9. 2010 9:45
Tady jsou podhodnoceni všichni,

uklízečkou počínaje a neurochirurgem konče. Nicméně odpracované hodiny učitele za rok, rovná se hodinám běžného člověka za měsíc. Navíc, situace ve školství je notoricky známa, proč tedy pedák někdo studuje? Asi pro to že by se jinam nedostal ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JR

JTK82

12. 9. 2010 10:57
Re: Tady jsou podhodnoceni všichni,

Promiňte, ale píšete nesmysly. Odučené hodiny učitele nejsou jeho jediná pracovní činnost. Spoustu času stojí příprava na výuku, shánění pomůcek, vymýšlení atraktivních činností pro děti, které dnes jen tak něčím nezaujmete. To, co jste napsal, je názor zaslepené veřejnosti. Já osobně jsem na gymnáziu maturovala s vyznamenáním a na PEDF jsem šla se zájmem o tu práci, z lásky k dětem a také vlivem rodinné učitelské tradice. Končila jsem s červeným diplomem. Nemám pocit, že bych se na jinou VŠ nedostala. Ve školství jsem vydržela pouhý jeden rok. Pak, díky znalosti cizích jazyků, jsem odešla pracovat do mezinárodní firmy, kde jsem byla za svou práci ohodnocena nejen finančně. Dostalo se mi uznání za to, co dělám, což se ve školství obvykle nestává. :-( Spousta mých spoužáků nyní učí v zahraničí nebo ze školství odešla úplně. Je mi líto, že se u nás stále najdou lidé jako vy, kteří si, s prominutím, nevidí do huby.

0 0
možnosti
M

martin5.3

12. 9. 2010 9:39
Co Vás nutí učit?

Když nemáte dostatečné ohodnocení???

není to trochu jinak? nejmenuje se ten hlavní důvod - pár hodin učení denně a červenec a srpen?;-D

0 0
možnosti
1

12mmmm12

12. 9. 2010 9:46
Re: Co Vás nutí učit?

R^ A jarní a zimní ..................

0 0
možnosti
VF

HenryVIII

12. 9. 2010 9:29
Nikdo vás nenutí učit,

když, jak sama píšete, učitelů je nadbytek (není problém sehnat fyzikáře, matikáře, češtináře). Dva měsíce prázdnin není všechno, oni jsou ještě vánoční a jarní prázdniny. Kolik hodin má učitel týdenní úvazek? Kolem dvaceti, což je polovina toho, co odpracuje kdokoliv jiný (a oni to nejsou ani celé hodiny, ale jenom 45 minut). Pokud kamarádka přijde o 4hod. přesčasů za týden, tak to je za měsíc cca 16 hodin. Ztratí tím pět tisíc, a to mi vychází na 312.-kč/hod. Že jsem nešel učit....

0 0
možnosti
MQ

OrignalTrotl

12. 9. 2010 11:03
Re: Nikdo vás nenutí učit,

A jednoduchým počtem mi vyplynulo cca 55k brutto. Doporučuji navštívit soukrommý sektor a požadovat podobný plat. Rv

0 0
možnosti
M

Maxx12

12. 9. 2010 9:05
Pár stovek

Proč generalizujete, že dostanou jen pár stovek, když každý den slyším, jak mrzké platy máte? Pokud Vám mám věřit, potom se jedná o tisíce navíc, protože dostanete přidáno do výše 20K, což někde dělá i k 5ti tisícům! Nezávidím, konstatuju.

Až mě z Vašich slov občas mrazí...vy nechápete, co znamená krize, a že postihla všechny oblasti? Že opravdu člověk musí zatnout zuby a nečekat, že tohle je asi poslední doba, kdy by měl čekat, že dojde k tomu, že bude konečně placen tak, jak si "zaslouží"? Tady je to řešeno tím, že učitelé se konečně v globále dostanou na určitou už ne zanedbatelnou úroveň. Ale nedovolí se, aby "zabíral" místo přesčasy jinému učiteli. Přesčasy jsou zakázány, nebo min. nepropláceny téměř všude, vážená...a závěrem snad jen tolik, že ne každý, kdo si bere přesčasy, má zájem dělat něco pro školu či to, že je kvalifikovaný!!!!!Věřím, že tam není zanedbatelné procento těch, kteří to chtěj jen odkroutit a taxi přilepšit finančně, blaho školství je jim někde...

0 0
možnosti
BR

Stobka

12. 9. 2010 10:25
Re: Pár stovek

Jenže ti, kteří nám vládnou, a už mají nahrabáno i pro své rodiny, ti si pořád myslí, že jsou málo ohodnoceni, a berou si víc a víc sami. A vo tom to je.

0 0
možnosti
B

BezPrace.info

12. 9. 2010 9:02
Kdo nic neumí, učí...

... a kdo neumí učit, učí tělocvik ;-D

-

Jinak, máte pravdu, že učitelé jsou špatně hodnoceni a špatně oceňováni. Stačí si vzít jen nástupní plat tramvajáka a porovnat ho s nástupním platem učitele. Společnost by si měla konečně uvědomit, že učitelé jsou základem naší společnosti, neboť formují a vychovávají naše děti. Blbý učitel vyrobí zmetky a není za to nijak potrestán, dobrý učitel zase není oceněn. No a doplácíme na to všichni 8-o

0 0
možnosti
MK

Kousavka

12. 9. 2010 8:42
Celé je to o tom

Celé je to o tom, že učitelů je dost a dětí málo. Znám hodně učitelů, co odešli ze školství ne proto, že by šli za lepším, ale že nemohli sehnat práci právě ve školství. Učitelé brečí, že mají málo peněz. Ti, co odešli ze školství, jsou na tom v řadě případů hůř. Znám učitelku NJ, co pracuje na recepci hotelu. Nesehnala práci v oboru. Znám učitelku historie. Překládá, nesehnala práci v oboru. Znám vychovatelku, co prodává střechy. Ubylo dětí v družině, tak přišla o práci. Učitelů je dost, protože na druhou stranu školství hledá lidi levné, tak na 1. stupni učí vychovatelky se střední školou a peďák studují dálkově. Než dostudují, jsou levné, podstatně levnější než aprobovaní učitelé.

0 0
možnosti
H

Hufner

12. 9. 2010 9:45
Re: Celé je to o tom

Souhlasím s vámi, konečně někdo napsal rozumný názor. Ta autorka napsala, že za 4 přesčasové hodiny je 5 000 Kč - není to omyl??? Nechce se mi tomu věřit.?

0 0
možnosti
ST

Stará turistka

12. 9. 2010 7:54
Takže ta kamarádka učí to, v čem není vzdělaná?

Myslela jsem, že doba němčinářek a angličtinářek, které jsou o lekci před žáky, už je za námi.

Dále mi to nepřipadá fér právě k těm učitelům, kterým ona svými snaživými přesčasy zabírá místa, i když ten předmět nezvládá. Ano, i z doslechu vím, že školy bývají nacpané staršími paními, a právě proto tam mladí nemohou učit, i když by chtěli.

A k těm žákům to už vůbec není spravedlivé.

0 0
možnosti
MPD

Markéta Dočekalová

12. 9. 2010 9:02
Re: Takže ta kamarádka učí to, v čem není vzdělaná?

Opravdu nechápu, z čeho v textu jste došla k názoru, že kamarádka učí

to, v čem není vzdělaná. Naopak, učí to, v čem je velmi dobře vzdělaná (vysokoškolsky). Kromě toho doba učitelů, kteří jsou v angličtině (eventuelně jiném jazyce) o pár lekcí napřed, dávno není za námi. Zažila jsem to na vlastní kůži mnohokrát. A to nejen v době, kdy chodil do ZŠ syn, ale zažívám to i teď, když tam chodí moji synovci. Samozřejmě to neplatí o všech ZŠ, ale je to jev poměrně velmi častý. Nemluvě o tom, že pokud je rodič schopen sám posoudit, jak dobře se dítě v ZŠ jazyk naučilo, většina potvrdí, že to nestojí za nic a že kdyby svým dětem neplatili jazykovky, děti by neuměly téměř nic.

0 0
možnosti

jarinka

12. 9. 2010 7:41
ZÁVIDÍM to dlouhé volno.

Už jsem alergická na slova "nervy s dětmi". Nervy má dnes v práci kde kdo, ale jen učitelé mají na jejich uzdravování tak dlouhou dovolenou! A to ji máte zaplacenou celou? Pokud ano, neremcat anebo si vyzkoušet práci někde jinde! Někde, kde berou dvakrát třikrát méně a dovolenou jistou nemají, protože do pěti měsíců budou propuštěni.  

0 0
možnosti
M

martin5.3

12. 9. 2010 9:43
Re: ZÁVIDÍM to dlouhé volno.

Neuvěřitelný, asi začínám být komunista, když se s Vámi schodnu.;-D

0 0
možnosti
BR

Stobka

11. 9. 2010 22:32
Pokaždé,když prý učitelé dostali přidáno,

na svých výplatních páskách to moc nepoznali. Pokud to není ze zákona zvýšení tarifů, použijí se peníze na něco jiného, napřiklad naposledy pro provozní pracovníky, kterým se sice tarify zvýšily, ale peníze navíc pro ně nikdo nezařídil. Ale o tom už média nenapíší, snad schválně proto, aby byla ostatní veřejnost na učitele naštvaná.

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4514x
Scenáristka, publicistka a lektorka tvůrčího psaní. Autorka dvoudílné učebnice "Tvůrčí psaní pro každého", provozovatelka webu (a kurzů) pro začínající autory www.scenare.cz. Vystudovala žurnalistiku na FSV UK, čtyři roky žila v Nizozemí a působila jako externí dopisovatel pro oblast Beneluxu. Studovala scenáristiku v USA, byla jednou ze zakladatelek televizního seriálu Ulice a podepsala se pod cca 680 jeho dílů. Momentálně působí jako producentka v producentské firmě. Více na www.scenare.cz